Santos naar Alavés; NEC haalt meteen nieuwe aanvaller

12 juli 2016, 22:32   Bijgewerkt: 12 juli 2016, 22:37

Christian Santos vervolgt zijn carrière na een grandioos seizoen bij NEC in de Primera División. De 28-jarige Venezolaanse international heeft voor drie seizoenen getekend bij Deportivo Alaves, dat afgelopen seizoen na tien jaar afwezigheid weer naar het hoogste niveau van Spanje promoveerde. In het seizoen 2000/2001 haalde deze club nog de finale van de UEFA Cup.

Santos maakte vorig seizoen indruk bij NEC, waarvoor hij maar liefst achttien keer scoorde in de Eredivisie. Meerdere buitenlandse clubs wilden de Venezolaan inlijven, maar Alavés heeft dus toegeslagen. Voor zijn periode in Nijmegen speelde Santos bij Lippstadt 08, Arminia Bielefeld, KAS Eupen en Waasland-Beveren.

NEC sluit Reagy Ofosu in armen

Het was al zeker dat Santos deze zomer transfervrij uit het Goffertstadion zou vertrekken, aangezien de spits niet wilde bijtekenen. Op de dag dat bekend is geworden dat de Zuid-Amerikaan naar Alavés verkast, heeft NEC een nieuwe aanvaller aangetrokken. De Duitser Reagy Ofosu heeft zich bij de Nijmeegse selectie aangesloten.

De 24-jarige Ofusu is gratis opgehaald bij het Oostenrijkse SV Grödig en tekent een contract voor twee seizoenen bij NEC, met een optie voor een extra jaar. In het verleden speelde de aanvaller ook voor Chemnitzer FC, FC Ingolstadt en Hamburger SV.

"Met Reagy halen we een creatieve, snelle aanvaller in huis die in eerste instantie op de linkerflank inzetbaar is, maar kan ook op rechts of als schaduwspits uit de voeten", reageert technisch manager Danny Hoekman op het digitale thuis van NEC, dat aangeeft dat Owusu zich deze week direct bij de selectie voegt op het trainingskamp in Garderen voegt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen