Rel in Rome: heeft Roma gesaboteerd bij Lazio?

14 juli 2016, 13:25

Er speelt zich een merkwaardige soap af in Rome, naar aanleiding van het besluit van coach Marcelo Bielsa om na een dienstverband van twee dagen alweer op te stappen bij Lazio Roma. Deze club claimt dat de buren en rivalen van AS Roma gesaboteerd hebben en dus schuldig zijn voor de gang van zaken.

Lazio-voorzitter Claudio Lotito doet een opvallende uitspraak, aangezien hij zegt dat de sportief directeur van AS Roma tegen Bielsa heeft gezegd dat hij niet naar de Biancocelesti moest gaan. De Argentijn deed veel stof opwaaien na zijn opmerkelijke besluit om zijn contract na twee dagen al in te leveren in het Stadio Olimpico. "Walter Sabatini behoort tot de mensen die tegen Bielsa gezegd heeft om niet naar Lazio te komen. 'Waarom ga je daarheen? Ze gaan daar echt niemand voor je aantrekken', heeft hij gezegd. Juan Sebastián Verón deed hetzelfde", meent Lotito.

Daar laat de preses van Lazio het niet bij. Bielsa moet het flink ontgelden. "Ik kan niet zeggen hoeveel geld hij wilde in zijn contract, maar hij vroeg om first-class tickets voor zichzelf en zijn management. Hij wilde ook zes auto's, zes prepaid telefoons en vijf sterren hotels. Hij zei dat ik 30 miljoen euro moest besteden aan een verdediger en 50 miljoen euro aan een andere speler. Wie doet er nou zoiets, mij vertellen hoeveel ik moet uitgeven? Wat als ik spelers gratis kan aantrekken?", aldus Lotito volgens La Repubblica. Lazio gaat juridische maatregelen treffen. "Hij is Argentinië gewend, maar in Italië zijn er regels die gerespecteerd moeten worden."

Roma heeft al gereageerd op de aantijging, bij monde van voorzitter James Pallotta. "Hij maakt me aan het lachen. Ik heb te doen met de fans van Lazio", reageerde de preses van de Giallorossi scherp op de teksten van Lotito.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen