"Jan zit kennelijk liever in kleedkamer dan dat hij speelt"

15 juli 2016, 11:05

Veel mensen zullen het niet eens doorhebben, maar Jan Wuytens is nog altijd speler van AZ. Er werd een half jaar geleden al tegen de 31-jarige verdediger gezegd dat hij niet meer kon rekenen op speeltijd, maar van een vertrek wil de Belg niets weten. Dat vindt de Alkmaarse club maar vreemd.

Er zijn meerdere geïnteresseerde clubs voor Wuytens, maar die kregen stuk voor stuk nul op het rekest van de verdediger. "Jan zit kennelijk liever bij AZ in de kleedkamer dan dat hij wedstrijden in de Eredivisie speelt'', zegt  directeur voetbalzaken Max Huiberts van AZ tegen het Noord-Hollands Dagblad. "Dat is zijn goed recht, want hij heeft bij ons nog een contract tot volgend jaar zomer. Maar ik begrijp het niet. Ik zou toch denken dat je als sportman graag wedstrijden wilt spelen", aldus Huiberts.

Wuytens werd in 2013 door AZ van FC Utrecht overgenomen. In zijn debuutseizoen in Alkmaar had hij nog een basisplaats, maar daarna verdween hij naar de achtergrond. Hij traint nog wel mee met de eerste selectie, maar daar is alles mee gezegd. "Ik heb nog steeds een contract hier, ik zie wel wat er gebeurt. Ik zit 'in het moment''', zegt Wuytens zelf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen