Vitesse-bekenden doen Oranje onder 19 de das om

15 juli 2016, 14:01

Oranje onder 19 heeft een flinke dreun te verwerken gekregen op het EK in Duitsland. De Nederlandse talenten gingen vrijdagmiddag na een 0-1 voorsprong met 2-1 ten onder tegen de generatiegenoten van Engeland. De beslissende treffer viel pas in de blessuretijd in Ulm.

Na een minuut stilte voor het drama in Nice wilde Oranje onder 19 een grote stap zetten richting de halve finale van het EK, maar dat is de ploeg van bondscoach Aron Winter niet gelukt. En dat terwijl Sam Lammers (PSV) Nederland nog met een prima schot vanaf randje zestien nog op voorsprong had gebracht na tien minuten spelen.

Twee spelers die het afgelopen seizoen door Chelsea uitgeleend werden aan Vitesse maakten het verschil namens Engeland. Eerst was het Dominic Solanke die met een schot in de verre hoek in de 38ste minuut voor de gelijkmaker zorgde. Beide ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar en nadat Lammers in de slotfase net tekort kwam om een voorzet van Steven Bergwijn binnen te lopen, kreeg Oranje onder 19 in de blessuretijd de rekening gepresenteerd. Isaiah Brown schoot de Engelsen naar de winst.

Door de verspeelde groepswinst heeft Oranje onder 19 komende maandag een goed resultaat nodig in de laatste groepswedstrijd tegen Frankrijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen