De Graafschap verliest: geen 19 clubs in de Eredivisie

15 juli 2016, 14:17

Slecht nieuws voor De Graafschap. De club uit Doetinchem heeft het kort geding dat het aangespannen had tegen de KNVB verloren. De rechter heeft de vordering van De Superboeren afgewezen. Dat betekent dat er volgend seizoen definitief Jupiler League-voetbal gespeeld wordt op De Vijverberg.

De degradatie van De Graafschap is nu dus niet meer om te draaien. De Doetinchemmers wilden met het kort geding tegen de KNVB een extra plek in de Eredivisie afdwingen, maar in de optiek van de rechter is dit plan 'praktisch onuitvoerbaar'. In drie weken tijd zou zowel de speelkalender van de Eredivisie als het speelschema van de Jupiler League helemaal omgegooid moeten worden en dat is niet realistisch. De gemeente en de politie zijn bijvoorbeeld ook betrokken bij dit proces.

De Graafschap verloor in de play-offs om promotie/degradatie in een tweeluik van Go Ahead Eagles, maar mocht aanvankelijk nog wel in de Eredivisie blijven. De licentiecommissie van de KNVB wilde namelijk dat FC Twente wegens alle bestuurlijke wanpraktijken met een nieuwe licentie in de Jupiler League zou uitkomen. De beroepscommissie van de voetbalbond bepaalde later echter dat de Tukkers alsnog behouden bleven voor de Eredivisie.

Dit was tegen het zere been van De Graafschap, dat het omgedraaide besluit zeer onrechtvaardig vond en dus actie ondernam. Door het in hun ogen falen van de licentiecommissie claimden de Achterhoekers recht te hebben op een plaats in de Eredivisie of anders een schadevergoeding. Beide dingen hebben ze dus niet gekregen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen