België breekt na mislukt EK met bondscoach Wilmots

15 juli 2016, 15:18

Wat al zwaar in de lucht hing bij onze zuiderburen, is op deze vrijdagmiddag officieel geworden: Marc Wilmots is niet langer de bondscoach van België. De voetbalbond van het Benelux-land heeft op een persconferentie kenbaar gemaakt dat de 47-jarige oefenmeester de laan uitgestuurd is na het teleurstellend verlopen EK.

De toekomst van Wilmots bij de Rode Duivels hing al aan een zijden draadje en deze is nu dus geknapt. De bondscoach stond nog tot medio 2018 onder contract, maar zal het WK in Rusland dus niet meemaken als trainer van de Belgische club. Bondsvoorzitter François De Keersmaecker bevestigde op de persbijeenkomst dat de verbintenis van Wilmots per direct ontbonden is. Hij stelde dat er een 'nieuwe impuls' nodig is.

De magere prestaties op het EK 2016 liggen ten grondslag aan de breuk tussen beide partijen. Wilmots wist de Belgen in een poule met Italië, Zweden en Ierland en in de achtste finale tegen Hongarije wel naar de kwartfinale te leiden, maar daarin was Wales verrassend met 3-1 te sterk. Deze nederlaag kwam hard aan in België, waardoor er al serieus gevreesd werd voor de functie van Wilmots.

De opvolger van Wilmots – de naam van Dick Advocaat zingt rond bij de Belgische bond – krijgt de taak om het land te kwalificeren voor het WK 2018 in Rusland. In de kwalificatiecampagne op weg naar dit eindtoernooi stuiten de Belgen op Bosnië-Herzegovina, Griekenland, Estland, Cyprus en Gibraltar.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen