AZ vier seizoenen in zee met Friday: "Talentvolle spits"

Ger
15 juli 2016, 18:19

AZ heeft Fred Friday tot de zomer van 2020 vastgelegd. De 21-jarige Nigeriaan speelde de afgelopen drie jaar voor Lillestrom SK. In Noorwegen gaat hij met acht doelpunten in veertien duels aan kop van de topscorerslijst. Friday is na het vertrek van Vincent Janssen een nieuwe offensieve versterking voor de Alkmaarders.

"Met Fred halen we een jonge, talentvolle spits in huis", zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts op de website van AZ. "Een type dat zowel met zijn rug als met zijn gezicht naar het doel toe kan spelen. Hij is fysiek enorm sterk en heeft een goede techniek. Met Fred zijn we goed op weg om het plaatje van de selectie compleet te krijgen. Iets dat ook wel nodig is, want over twee weken moeten we er al staan in de Europa League."

"Ik ben blij dat ik hier ben en het is een eer dat ik voor AZ ga spelen", reageert Friday. "AZ is een goede club en het is voor mij belangrijk dat ik het naar m'n zin heb waar ik speel. Ik hoop het team zo goed mogelijk te helpen, ga m'n best te doen en wil doelpunten maken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen