Winter overtuigd: "We gaan de halve finale halen"

17 juli 2016, 19:15

Volgens coach Aron Winter heeft Oranje onder 19 geleerd van het duel met Engeland op het EK. De Nederlandse talenten gaven vrijdag op de valreep een punt uit handen; in de tweede minuut van de extra tijd tekenden de Engelsen voor het winnende doelpunt (2-1).

"Een moment waar onze jongens twee zeer belangrijke lessen uit hebben getrokken", zegt Winter op de KNVB-website. "De eerste is dat als ze even minder scherp, minder doortastend of minder fel zijn, dat het meteen wordt afgestraft. De tweede les is dat we dit scenario hadden kunnen voorkomen door zelf te scoren. We creëerden enkele goede kansen waarvan we er zeker een hadden moeten maken."

"Hoewel we nog steeds alles in eigen hand hebben, was ik benieuwd hoe deze groep zou reageren op zo'n teleurstelling. En dat is heel positief. Natuurlijk was het even stil in de kleedkamer, maar ze bleven er niet in hangen en pepten elkaar snel weer op", vervolgt Winter. Nederland heeft maandag in de laatste poulewedstrijd tegen Frankrijk aan een gelijkspel voldoende om zich te plaatsen voor de halve finale.

"Ze weten wat er tegen de Engelsen mis ging en zijn erop gebrand tegen de Fransen te bewijzen dat ze daarvan hebben geleerd en te bewijzen dat zij bij de beste vier teams van Europa horen. Het is heerlijk om hun gedrevenheid en overtuiging te zien", aldus Winter. "We gaan voor de winst tegen Frankrijk, maar het is een prettige gedachte dat een gelijkspel voldoende is. De halve finale lonkt. Iets dat Oranje onder 19 sinds 1995 niet meer is gelukt. Daar gaan wij verandering in brengen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen