Oranje onder 19 moet rug rechten: "Het WK halen"

18 juli 2016, 20:19

De talenten van Oranje onder 19 hadden maandag aan een gelijkspel tegen Frankrijk voldoende om de halve finale van het EK te bereiken. Als dat was gelukt, had de ploeg van Aron Winter zich bovendien geplaatst voor het WK. Omdat er met 1-5 werd verloren, moet Nederland donderdag tegen Duitsland een playoffduel spelen om een WK-ticket te bemachtigen. Oranje likt de wonden in aanloop naar die wedstrijd. 

"We moeten in ieder geval het WK halen, dan hebben we in ieder geval nog íéts goeds bereikt dit EK", beseft Steven Bergwijn. "Vanaf minuut één begonnen de Fransen te drukken, omdat zij wisten dat ze moesten winnen. Wij hadden daar geen antwoord op. Ik denk dat we te veel in ons achterhoofd hadden dat een gelijkspel genoeg was. In de fase rond onze 1-2 zag je dat we goed kunnen voetballen en dat zij het moeilijk kregen, maar we konden het niet vasthouden. Ik had hier de finale willen halen", baalt de speler van PSV in gesprek met De Telegraaf.

Coach Winter beseft hoe belangrijk de wedstrijd tegen Duitsland is. "Het móét ons lukken, want onze doelstelling hier is minimaal het WK halen. Al zal het niet makkelijk worden. We moeten de jongens nu goed laten herstellen en gaan dan weer vol vertrouwen richting Duitsland."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen