De Graafschap wil lange stadionverboden na rellen

Ger
19 juli 2016, 09:45

De Graafschap wil forse straffen uitdelen aan de supporters die zwaar over de schreef zijn gegaan na afloop van het thuisduel met Go Ahead Eagles in mei. De spelers van de club uit Deventer werden direct na het laatste fluitsignaal op het veld aangevallen.

Een deel van het thuispubliek klom vanaf de tribunes over de boarding en raakte slaags met de feestvierende spelers van Go Ahead. Die hadden zich met een gelijkspel in Doetinchem (1-1) verzekerd van promotie naar de Eredivisie. De gebeurtenissen zijn de afgelopen weken uitvoerig besproken door een brede delegatie van De Graafschap en de Doetinchemse politie. Besloten is om alle overtreders in vier verschillende categorieën in te delen, waarbij de zwaarste categorie bij de KNVB zal worden aangemeld voor lange stadionverboden. Waar mogelijk zal deze groep ook strafrechtelijk worden vervolgd.

De lichtste categorie zal worden aangesproken door de Superboeren en gewezen op de gevolgen die herhaling van deze overtredingen met zich mee zal brengen. De twee categorieën daar tussenin zullen, voor zover geïdentificeerd, worden aangesproken door de gedragscommissie van De Graafschap. Een aantal overtreders is inmiddels door de club geïdentificeerd op basis van camerabeelden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen