De Graafschap besluit na beraad af te zien van spoedappèl

19 juli 2016, 17:46

De Graafschap is na uitvoerig intern overleg tot het besluit gekomen geen spoedappèl aan te spannen tegen de beslissing van de voorzieningenrechter in de zaak tegen de KNVB. De Doetinchemmers dreigen nog wel met een bodemprocedure.

"Weliswaar is de club zeer teleurgesteld over de uitkomst van het kort geding en met name ook de manier waarop de beslissing van de rechter tot stand is gekomen, maar wij willen het als clubleiding niet op ons geweten hebben dat de clubs en hun supporters in Ere- en Eerste Divisie nog langer in onzekerheid zitten over de competitieplanning- en start", vertelt commercieel directeur Martine Zuil op de website van De Graafschap.

"Daarnaast realiseren we ons dat een spoedappèl zomaar nog zou kunnen leiden tot schorsing van het besluit van de Beroepscommissie, waarmee FC Twente, en het complete Nederlandse voetbal, opnieuw met een groot probleem zou kunnen worden opgezadeld. We hebben bewust tot dusver ingezet op een negentiende plaats, omdat het alsnog uit de Eredivisie laten verwijderen van FC Twente nooit ons doel is geweest."

Rust in het betaalde voetbal

"De Graafschap wil, na deze al veel te langdurige soap, nu rust in het Nederlandse betaald voetbal en legt zich dus neer bij het feit dat de club het komende seizoen in de Jupiler League voetbalt." Maar daarmee is het nog niet klaar voor de Superboeren. "De KNVB heeft grote fouten gemaakt in het hele proces. Fouten in communicatie, in timing en in het naleven van de eigen spelregels. Dat hebben wij in het kort geding in Utrecht haarfijn op tafel gelegd."

"Ik denk dat niemand in Nederland daar nu ook nog over twijfelt. Enige zelfreflectie vanuit de KNVB zou zeker op zijn plaats zijn. Genoegdoening ook. Nu wij afzien van een spoedappèl en een in onze ogen nog altijd onterechte plaats in de Jupiler League accepteren, verwachten we een serieus gebaar vanuit de bond."

Bodemprocedure

De KNVB wil om tafel met De Graafschap op de voorwaarde dat de club afziet van elke vorm van juridische activiteit. "Daar kunnen wij als club op voorhand uiteraard niet aan voldoen, maar de toenadering op zich voelt goed, zeker als dit kan leiden tot concrete afspraken. Dat hebben we de bond ook laten weten. Vanzelfsprekend zijn wij zeer bereid om het gesprek aan te gaan met de KNVB, maar dat moet wel een gesprek met inhoud zijn."

"Als de KNVB het gesprek hierover niet aan wil, of niet bereid is om enige genoegdoening te bieden, zal De Graafschap de inmiddels ingediende bodemprocedure voortzetten. Niet om alsnog via de rechtbank aankomend seizoen in de Eredivisie te komen, maar wel om een rechter inhoudelijk te laten kijken naar het onwerkelijke proces rondom de licentie van FC Twente en uiteindelijk recht te spreken. De bal ligt dus nu bij de KNVB."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen