Oranje-talenten missen WK na nederlaag in spektakelstuk

Ger
21 juli 2016, 21:51   Bijgewerkt: 21 juli 2016, 22:12

Oranje Onder-19 heeft door een verloren strafschoppenreeks naast een WK-ticket gegrepen. Missers van Abdelhak Nouri en Michel Vlap vanaf elf meter werden de ploeg van keuzeheer Aron Winter fataal tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland. De verlenging was afgesloten op een 3-3 gelijkspel.

Dat de Oranje-equipe in balans was gebleven met de Duitsers mocht een wonder heten. Nederland wist in de eerste helft in Sandhausen geen enkel schot op doel te produceren. Dat Philipp Ochs het gastland aan de leiding bracht, was dan ook allerminst een verrassing. Nouri en Dennis van der Heijden leken de ploeg van Winter in de laatste minuten van de tweede helft toch nog de zege te schenken, maar Suat Serdar zorgde voor de 2-2.

Marvin Mehlem zette de Duitsers in de verlenging op voorsprong, waarna Sam Lammers met het derde schot van Oranje in deze wedstrijd gelijkmaakte. Nadat Amara Condé de vierde Duitse strafschop had gemist, wist Nouri de Nederlandse formatie niet naar het WK schieten. De aanvoerder trof de lat. Daarna raakte ook Vlap het aluminium. Benjamin Henrichs schoot Duitsland vervolgens naar de mondiale eindronde.

Nederland wist zich eerder deze week ook niet te plaatsen voor de halve finales van het EK. In de afsluitende groepswedstrijd hadden de Oranje-jongelingen voldoende aan een gelijkspel tegen Frankrijk, maar ze gingen hard onderuit (1-5).