Officieel: Allardyce opvolger Hodgson bij Engeland

22 juli 2016, 17:06

De aanstelling van Sam Allardyce als bondscoach van Engeland is rond. De Engelse voetbalbond FA maakt vrijdag via de officiële kanalen melding van de komst van de 61-jarige oefenmeester. Allardyce, afkomstig van Sunderland, is de opvolger van Roy Hodgson.

Hodgson pakte eerder deze zomer na het teleurstellend verlopen EK in Frankrijk zijn koffers. Engeland werd gezien als outsider voor de Europese titel, maar verloor in de achtste finales verrassend van debutant IJsland. Hodgson kreeg veel kritiek op zijn tactische beslissingen.

Allardyce, die een contract voor twee jaar heeft getekend, moet Engeland naar het WK van 2018 in Rusland leiden. Het land zit in een kwalificatiepoule met Slowakije, Schotland, Slovenië, Litouwen en Malta. "Ik ben ontzettend vereerd dat ik ben aangesteld als bondscoach van Engeland, zeker omdat het geen geheim is dat ik deze functie altijd al heb willen bekleden", zegt Allardyce. "Voor mij is dit zeker weten de beste baan in het Engelse voetbal. Ik zal er alles aan doen om Engeland goed te laten presteren en om ons land het succes te geven dat de fans verdienen. Voor alles moeten we het volk en het hele land trots maken."

Allardyce was vorig seizoen manager van Sunderland, hij behield die club voor de Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen