Sunderland legt Moyes vast na bondscoachschap Allardyce

23 juli 2016, 10:59   Bijgewerkt: 23 juli 2016, 11:05

Daags na het vertrek van Sam Allardyce naar de Engelse voetbalbond heeft Sunderland al een nieuwe hoofdtrainer gepresenteerd. De 53-jarige David Moyes is voor de komende vier seizoenen vastgelegd, zo maakt de Premier League-club wereldkundig.

Allardyce maakte vrijdagavond de overstap van Sunderland naar de Engelse bond, waar hij de nieuwe bondscoach is. Lang heeft de Premier League-club niet nodig gehad om een vervanger te vinden, aangezien Moyes zaterdagochtend is gepresenteerd. "Wij zijn dolblij dat David onze nieuwe trainer is", jubelt voorzitter Ellis Short op de clubsite. "Hij was met afstand onze eerste keus."

De Schot zwaaide in 2014 af bij Manchester United, waar hij een teleurstellende en korte periode kende. Desondanks twijfelt Sunderland niet aan de capaciteiten van de trainer. "Hij is een man met een indrukwekkende staat van dienst", stelt Short. "Ik bewonder David al jaren en ik was altijd onder de indruk als ik met hem over voetbal sprak. Het is fantastisch dat we hem aan onze club kunnen verbinden."

Moyes komt bij Sunderland de Nederlanders Patrick van Aanholt en Jermain Lens tegen.

Bron foto: website Sunderland

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen