Botteghin helpt Feyenoord op valreep langs Valencia

23 juli 2016, 22:12

Feyenoord lijkt klaar voor het nieuwe seizoen. De Rotterdamse club sloot zaterdag de voorbereiding af met een 2-1 oefenzege op Valencia. Feyenoord speelt volgende week zondag haar eerste officiële duel van de nieuwe jaargang, het strijdt dan met PSV om de Johan Cruijff Schaal.

Nicolai Jørgensen bracht Feyenoord na ruim een half uur spelen aan de leiding. De Deense aanwinst kopte raak uit een voorzet van Eljero Elia. Een minuut eerder was Valencia nog bijna op voorsprong gekomen, maar Eric Botteghin kopte de bal van de doellijn. Botteghin dacht er in de 67ste minuut 2-0 van te maken, maar zijn rake kopbal uit een corner werd afgekeurd wegens een duwfout.

Feyenoord kreeg goede kansen in de tweede helft, maar het was Valencia dat scoorde. Álvaro Medrán tekende in de 76ste minuut voor de 1-1 uit een vrije trap. Uiteindelijk boekte Feyenoord toch een zege. Botteghin trof in de slotfase opnieuw doel uit een corner en ditmaal was zijn goal wel rechtsgeldig.