Mourinho: "Titel winnen in eerste jaar met United"

Ger
24 juli 2016, 19:47

José Mourinho gaat in zijn eerste jaar bij Manchester United direct voor de titel in de Premier League. The Red Devils vierden in 2013 hun laatste kampioenschap. Afgelopen seizoen eindigde United onder leiding van Louis van Gaal teleurstellend als vijfde. Door die eindklassering grepen de Mancunians ook naast Champions League-voetbal.

Als het aan Mourinho ligt, pleegt United in het nieuwe seizoen een machtsgreep in Engeland. "Ik wil kampioen worden", maakt de Portugees duidelijk. "Een plek bij de eerste vier is niet ons doel. We gaan voor de eerste plaats. Alleen als een andere club veel te sterk blijkt, zal het missen van de titel geen teleurstelling zijn. Ik wil dan in ieder geval wel een grote ontwikkeling zien in mijn team."

Mourinho tekende eind mei een driejarig contract bij United. Dat deed Van Gaal twee seizoenen eerder ook, maar hij werd voor zijn derde contractjaar de laan uitgestuurd. "De boodschap van het clubbestuur was om United binnen drie jaar weer terug te krijgen aan de top", zegt Mourinho. "Mijn antwoord luidde dat ik de titel wil winnen in mijn eerste jaar."

Pep Guardiola, de nieuwe manager van Manchester City, liet al weten United als een serieuze titelkandidaat te zien. "Ten opzichte van vorig jaar zijn ze beter. Met deze manager erbij, enkele aankopen en de spelers die ze al hadden kunnen ze sterk voor de dag komen", aldus Guardiola, die het maandag met City in een oefenwedstrijd opneemt tegen United.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen