Mancini dreigt met vertrek bij Inter; De Boer genoemd

25 juli 2016, 08:02   Bijgewerkt: 25 juli 2016, 10:42

De dagen van Roberto Mancini bij Internazionale lijken geteld te zijn. De 51-jarige oefenmeester lijkt het inmiddels gehad te hebben met de onduidelijke hiërarchie die binnen de voetbalgrootmacht uit Milaan heerst. Italiaanse media zijn ervan overtuigd dat de trainer binnen vier dagen zijn ontslag zal indienen.

De spanningen zijn al een tijdje aanwezig in het Stadio Giuseppe Meazza, maar naderen nu een kookpunt. Onder meer Sky Sport Italia, Mediaset Premium, Sportitalia en Calciomercato claimen dat de verstandhouding tussen Inter en voorzitter Erick Thohir zeer te wensen overlaten en dat de coach na een heftig onderhoud in de Verenigde Staten overweegt om zijn ontslag te in dienen. Inter is in Amerika voor een oefenstage en verloor daar in de nacht van zondag op maandag met 1-3 van PSG. Thohir wil dat Inter de Champions League haalt, maar in de ogen van Mancini is dit met de huidige selectie niet mogelijk.

Mancini heeft het gevoel dat de club niet aan zijn wensen wil voldoen, met betrekking tot het versterken van de selectie. De trainer zou een volledig ander idee hebben over de invulling van de spelersgroep dan de clubleiding. Sinds de Chinese Suning Groep de boel heeft overgenomen, is het spanningsveld steeds groter geworden bij de Nerazzurri. Mancini hoopt al lang op de komst van spelers als Yaya Touré en Antonio Candreva, maar kon dit duo nog niet verwelkomen. Bovendien stevent Mauro Icardi af op een vertrek. Napoli wordt genoemd rond de spits.

Na het verlies tegen PSG deed Mancini zelf wat geheimzinnig. "Ik heb niet veel te zeggen over de situatie, maar er is weinig veranderd in een paar dagen", sprak de coach. Mocht hij daadwerkelijk vertrekken, dan komt Frank de Boer wellicht in het Milanese geruchtencircuit terecht, De voormalig coach van Ajax wordt door de Corriere dello Sport naar voren geschoven als opvolger van Mancini.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen