Heerenveen juicht: "Tot diep in de nacht gesproken"

25 juli 2016, 16:52

In de zoektocht naar een ervaren middenvelder is sc Heerenveen uitgekomen bij Stijn Schaars, die na zijn periode bij PSV transfervrij de gang naar Abe Lenstra Stadion maakt. Volgens technisch manager Gerry Hamstra en trainer Jurgen Streppel is de controlerende middenvelder de perfecte aanwinst voor de Friezen.

"We zochten een leiderstype, een aanspeelpunt, iemand die jonge jongens beter kan maken en het liefst ook nog een Nederlands sprekende jongen. Een type Stijn Schaars dus, dan is het geweldig dat je Schaars zelf kunt halen, want we hebben niet zoveel ervaren spelers meer in Nederland", beseft Hamstra op de clubwebsite.

Streppel denkt dat Schaars een belangrijke rol kan vervullen in zijn selectie. "Hij kan jonge jongens helpen sneller stappen te maken. Wij willen spelers die graag voor Heerenveen spelen en ambitieus zijn. Dan maakt het niet uit of je 18 of 38 bent. Ik heb met Stijn tot diep in de nacht goede gesprekken gevoerd. We zaten steeds op één lijn en hij liet blijken over voldoende ambitie te beschikken. Stijn wil er echt voor gaan", stelt de nieuwe trainer tevreden vast.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen