Janssen stopte bijna met voetbal: "Het was nu of nooit"

26 juli 2016, 08:56

Het gaat Vincent Janssen de afgelopen drie seizoenen absoluut voor de wind, maar dat was niet altijd het geval. Het ging vroeger niet altijd even lekker met de 22-jarige spits. Toen hij in 2013 bij Feyenoord weggestuurd werd wegens het uitblijven van een doorbraak, overwoog hij zelfs te stoppen met voetbal.

Janssen keerde het voetbal bijna de rug toe, zo geeft hij aan in gesprek met ESPN. De zomeraanwinst van Tottenham Hotspur moest drie jaar geleden weg bij Feyenoord en deze klap kwam hard aan. "Ik hield te veel van voetbal om te stoppen, maar op dat moment was het wel even nu of nooit", aldus Janssen. "En als het niet zou lopen zoals ik graag zou willen, dan moest ik een keuze maken. Ik zei tegen mezelf 'nog een keer alles geven, Vincent'. En dan zie je wat er kan gebeuren."

"Mijn gevoel was niet goed toen ik bij Feyenoord zat", vervolgt Janssen. "Ik voelde me daar nooit echt comfortabel. Feyenoord maakte een keuze en ik maakte vervolgens het besluit om door te gaan. Soms helpt het overigens als het niet loopt zoals je zelf graag wil. Omdat ik mij niet lekker voelde, moest ik voor mezelf vechten. Dat heb ik daar geleerd. Als het niet goed gaat, dan moet je het anders aanpakken. Ik heb geknokt."

Met een uitstekend seizoen bij Almere City FC dwong Janssen een transfer naar AZ af. In zijn debuutseizoen in Alkmaar werd de goaltjesdief meteen topscorer van de Eredivisie, met 27 doelpunten. Bovendien vierde Janssen zijn debuut in Oranje, waar hij na vijf interlands op drie treffers en een assists staat. Met zijn indrukwekkende prestaties kreeg hij zijn droomtransfer naar de Premier League te pakken; Tottenham Hotspur maakte ruim 20 miljoen euro over voor de aanvaller. "Deze keuze was eenvoudig, ik stond er honderd procent achter. Ik had een goed gevoel bij de faciliteiten en het gesprek met de trainer", doelt Janssen op Mauricio Pochettino.

[photo,99160,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen