Graafland wordt keeperstrainer op vertrouwd Woudestein

26 juli 2016, 09:59

Ronald Graafland keert helemaal terug bij Excelsior. Nadat de voormalig goalie zich afgelopen seizoen al inzette voor het scoutingsapparaat van de Kralingse club, is hij er nu aangesteld als keeperstrainer. Hij is benoemd tot opvolger van de vertrokken Rob van Dijk.

Graafland is een goede bekende van Excelsior, waar hij tussen 2000 en 2008 onder de lat stond. De keeper verdedigde in zijn carrière ook het doel van Feyenoord, Vitesse en Ajax. "Ik heb altijd veel contact gehouden met de mensen bij Excelsior. Maar door de scouting van afgelopen jaar had ik ook steeds meer contact met de directie. Dat zij me benaderde voor de functie van keeperstrainer voor het eerste elftal, kwam wel echt als een verrassing. Met een kersverse diploma en pas één jaar ervaring in de jeugd van Feyenoord, had ik nog niet durven dromen van een eredivisieclub", aldus Graafland.

Als lid van de technische staf van Mitchell van der Gaag ontfmert Graafland zich over vier totaal verschillende keepers, qua karakter: Alessandro Damen, Mike Havekotte, Filip Kurto en Tom Muyters. "Een jonge jongen die zichzelf nog helemaal kan ontwikkelen, een uitgesproken type en een integere keeper. Daarnaast zie ik Damen dagelijks keihard trainen om zo snel mogelijk terug te komen van zijn blessure. Die gedrevenheid, maar ook passie en plezier voor het vak zie ik bij alle vier de keepers terug komen. Het is mijn uitdaging om iedereen te laten excelleren binnen zijn eigen talenten. Ik moet zorgen dat ze elke minuut scherp in het doel staan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen