Verzoek Allardyce niet ingewilligd: geen winterstop

26 juli 2016, 10:42

Sam Allardyce, de nieuwe bondscoach van Engeland, denkt dat de invoering van een winterstop een positieve uitwerking zal hebben op de prestaties van de nationale ploeg en pleit daarom voor een periode van rust in januari en februari, maar daar wil de FA niet aan beginnen. De Engelse bond kan geen winterstop invoeren.

Dat heeft bondsdirecteur Martin Glenn laten weten aan The Guardian. Wegens televisiedeals is een dergelijke verandering niet mogelijk tot het jaar 2020. "We kunnen dat niet laten gebeuren. Dan is er namelijk een nieuwe overeenkomst nodig en daar zijn meerdere partijen bij betrokken. Er is consensus over het feit dat het goed kan zijn voor de Engelse ploeg, maar meer kunnen we op dit moment niet zeggen. We kunnen wel wat dingen doen, waardoor we vanaf de kwartfinales van de FA Cup bijvoorbeeld geen replays meer laten spelen", aldus Glenn. "Een winterstop wil de FA graag, maar kan pas ingevoerd worden als de huidige tv-deal afgelopen is."

Allardyce sprak tijdens zijn officiele presentatie als bondscoach van Engeland uit dat hij graag een rustperiode in de winter zou zijn. "Dat zou niet alleen de Premier League, maar ook onze internationale prestaties ten goede komen. Het is altijd lastig om de spelers door de maanden januari en februari te slepen", sprak de opvolger van de vertrokken Roy Hodgson.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen