Owusu-Abeyie eindelijk in Eredivisie: "Heerlijk gevoel"

26 juli 2016, 15:13

Arsenal, Spartak Moskou, Celta de Vigo, Birmingham City, Cardiff City, Portsmouth, Al Sadd, Malaga CF, Panathinaikos en Boavista. Dat zijn de clubs waar Quincy Owusu-Abeyie in het verleden al voor speelde. De Nederlandse vleugelaanvaller staat te boek als een echte 'clubhopper', maar speelde gek genoeg nog nooit in de Eredivisie. Daar komt nu verandering in, aangezien hij bij NEC getekend heeft.

Op vrijdag 5 augustus kan Owusu-Abeyie zijn debuut maken in de Eredivisie, als NEC het in het eigen Goffertstadion gaat opnemen tegen PEC Zwolle. "Dat is een heerlijk gevoel. Eindelijk dan als dertigjarige debuteren in de Eredivisie", glimlacht de voormalig jeugdspeler van Ajax in gesprek met Omroep Gelderland. "Daar heb ik stiekem al jaren op gehoopt, nu gaat het echt gebeuren. Het is al meer dan tien jaar geleden dat ik hier in Nederland speelde op het jeugd-WK", aldus de vleugelaanvaller, die destijds uitblonk op het internationale jeugdtoernooi.

"Ik voel me hier al helemaal thuis bij NEC", stelt Owusu-Abeyie, die in een proefperiode genoeg indruk maakte om in aanmerking te komen voor een contract. "De resultaten in de oefenwedstrijden zijn niet goed, nee. Maar we trainen heel fel en scherp en werken naar 5 augustus toe. Dan moeten we er staan. Dat is onze doelstelling. En ik wil natuurlijk meteen winnen bij mijn eredivisiedebuut."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen