Van den Brom ziet AZ als favoriet tegen PAS Giannina

27 juli 2016, 20:28

Op basis van de voorbereiding begint AZ donderdag met vertrouwen aan de thuiswedstrijd tegen PAS Giannina, de eerste ontmoeting met de Griekse club in de derde voorronde van de Europa League.

"We hebben tijdens de voorbereiding goede wedstrijden gespeeld en vooral goed kunnen trainen", zegt coach John van den Brom op de officiële website van AZ. "Dat we alles gewonnen hebben, is natuurlijk niet zaligmakend. Het gaat namelijk meer om de manier waarop en die was goed. We kijken er echt naar uit om weer aan het seizoen te beginnen."

Van den Brom verwacht dat AZ in eigen huis het spel moet maken. "Zij komen hier niet voor de schoonheidsprijs en zullen zoveel mogelijk tegenhouden. Wij moeten niet ongeduldig worden als we er niet doorheen komen. Gewoon blijven doen wat we hebben afgesproken", legt de oefenmeester uit. "Wie morgen de favoriet is? Wij. Absoluut. Wij hebben als club veel Europese ervaring en hebben een goede voorbereiding achter de rug. Het elftal staat, er is duidelijkheid en iedereen is fit. We zijn naar mijn gevoel doorgegaan waar we vorig seizoen geëindigd zijn. Ik zie niet in waarom een zomerstop ons goede spel zou onderbreken."

"Ten opzichte van een jaar geleden staan we er nu bij de start van het seizoen zelfs beter voor", vervolgt Van den Brom. "De jongens hebben meer ervaring en achterin staat de organisatie goed. Er is echt een ervaren blok. Vooral in de eerste seizoenshelft kregen we vorig jaar teveel tegengoals om de oren. Dat gaat nu veel beter. En over scoren maak ik me niet druk, want kansen creëren we genoeg."

Rens van Eijden brak zaterdag in het oefenduel met Hertha BSC zijn neus, maar kan waarschijnlijk wel spelen tegen PAS Giannina. De verdediger zal dan wel een beschermend masker dragen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen