Simeone: geen exit, maar PL en Serie A lijken hem wel wat

28 juli 2016, 17:00

Diego Simeone liet na de verloren Champions League-finale tegen de rivalen van Real Madrid doorschemeren dat hij wellicht zou vertrekken bij Atlético Madrid, maar kwam hier later op terug. Op een persconferentie in Australië heeft El Cholo nogmaals benadrukt dat hij nooit écht wilde vertrekken uit het Estadio Vicente Calderón.

De pijn was duidelijk zichtbaar bij Simeone, na de verloren CL-eindstrijd tegen Real Madrid in Milaan. De geruchten over een exit bij Atlético werden in één klap hardnekkiger dan ooit tevoren. "Ik kan niet goed uitleggen wat er toen meteen na de wedstrijd gebeurde en wat ik toen voelde, maar ik ben nu weer sterk, enthousiast, gedreven en gemotiveerd. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik Atlético zou verlaten. Het verlies voelde als de dood, ik was in rouw gedompeld. Nu ben ik weer klaar voor de toekomst", aldus Simeone volgens AS.

Toch ontkent Simeone niet dat hij ooit weleens manager zou willen zijn in de Premier League of de Serie A. "Het moge duidelijk zijn dat ik nog een jonge coach ben en dat het voetbal mij naar nieuwe uitdagingen en wensen zal brengen. Zowel de Engelse als de Italiaanse competitie trekt mij aan", stelt de Argentijnse oefenmeester.

Simeone noemt zijn pupil Antoine Griezmann, met zes goals de topscorer van EURO 2016, 'een van de beste drie spelers in Europa'. "Hij is een kandidaat voor de Gouden Bal. In mijn optiek kan hij die winnen. Hij scoort regelmatig en doet dat ook nog eens op beslissende momenten."

[photo,95971,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen