Vlaar tevreden: "Gewonnen en de nul, dit is prima"

28 juli 2016, 22:53

Ron Vlaar heeft een tevreden gevoel overgehouden aan de 1-0 overwinning van AZ op het Griekse PAS Giannina in de derde voorronde van de Champions League. De aanvoerder van de Alkmaarders beseft dat zijn ploeg een prima uitgangspositie heeft om de volgende ronde te bereiken.

"Winnen is altijd goed", waren de eerste woorden die Vlaar na de wedstrijd sprak bij FOX Sports. "Het is ook belangrijk dat we geen tegengoal hebben gekregen. Maar we hebben het onszelf niet makkelijk gemaakt", vindt de routinier.

"In de eerste helft ging het redelijk, maar we moeten toch beter kunnen. In de tweede helft zijn we weinig aan voetballen toegekomen. Dat was onze eigen schuld", analyseert Vlaar. "Het tempo lag te laag, we hadden de bal sneller rond moeten laten gaan. We werden ongeduldig, omdat we dat niet deden. Daarmee speelden we hun in de kaart. Zo konden zij in de strijd komen en dat was zonde. Wij moeten het meer van het voetbal hebben", aldus Vlaar.

Toch overheerst de tevredenheid wel. "We gaan met een 1-0 overwinning op zak die kant op. Zij moeten komen, waardoor wij meer ruimte zullen kijken. Dat zag je na de 1-0 ook al. Daarna speelden ze echter wel weer meer gegroepeerd, waardoor we ze niet stuk konden spelen. Maar we hebben het defensief wel goed gedaan, we hebben weinig weggeven. 1-0 is prima. Gewonnen en de nul", besluit Vlaar met een kleine glimlach.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen