Schweinsteiger zet punt achter carrière als international

29 juli 2016, 10:31

We zien Bastian Schweinsteiger niet meer terug in het shirt van de nationale ploeg van Duitsland. De 31-jarige middenvelder van Manchester United heeft vrijdag laten weten dat hij zich niet meer beschikbaar stelt voor de regerend wereldkampioen. Schweinsteiger speelde 120 interlands en was daarin goed voor 24 doelpunten.

"In 120 interlands voor mijn land heb ik momenten mogen meemaken die onbeschrijflijk mooi en succesvol waren", aldus Schweinsteiger via sociale media. "Joachim Löw (de bondscoach, red.) weet hoeveel Euro 2016 voor mij betekende. Ik wilde dat toernooi hoe dan ook winnen, aangezien die titel na 1996 niet meer naar Duitsland is gekomen. Het mocht echter niet zo zijn en dat moet ik accepteren."

"Met de winst van de wereldtitel in 2014 hebben we wel iets historisch en emotioneels gepresteerd, iets dat zich in mijn carrière niet meer zal herhalen", aldus Schweinsteiger, doelend op het feit dat hij stopt als international. "Ik wens de ploeg het allerbeste voor de kwalificatie voor het WK 2018. Met deze beslissing verlaat ik de nationale ploeg, die voor mij altijd als een familie was. Ik hoop dat we op een andere manier aan elkaar verbonden blijven. Tot slot wil ik tegen de fans zeggen dat het een eer was om voor hen te mogen spelen. Bedankt voor alles wat ik met jullie heb mogen meemaken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen