Belgische bond krijgt sollicitatiebrief van 'Marc Wilbots'

Ger
29 juli 2016, 19:56

De Belgische voetbalbond is onlangs een online sollicitatieprocedure gestart om een nieuwe bondscoach te vinden. Geïnteresseerde kandidaten hebben tot het einde van deze maand de tijd om te reageren op de open vacature. Onder de sollicitanten blijkt een computerprogramma te zitten.

Christophe Rosseel heeft met zijn softwarebedrijf In The Pocket zijn kandidatuur ingediend. Hij is één van de bedenkers van het computerprogramma 'Wilbots', een knipoog naar de ontslagen bondscoach Marc Wilmots. "Het is voorlopig een concept, maar technisch gezien is er niets dat ons tegenhoudt om het te ontwikkelen", zegt Rosseel tegen Sporza. "Marc Wilbots is in de eerste plaats een softwaresysteem dat data verzamelt. Op basis van die data doet het aanbevelingen in verband met rekrutering, tactiek en strategie. Het geeft aan met welke opstelling er moet gespeeld worden tegen welke tegenstander."

Rosseel beseft dat 'Wilbots' door de bond van België niet als een serieuze kanshebber zal worden gezien. "Maar in de toekomst is het misschien niet meer zo vreemd dat beslissingen in verband met rekrutering, tactiek en strategie door computermodellen worden bepaald en niet meer door de intuïtie van één persoon, die toevallig de titel van bondscoach draagt. Computerdata is de toekomst van heel wat sporten en moet ook zijn plaats hebben in het voetbal. Toch blijft het een sport van mensen. Voetbal zal nooit een exacte wetenschap worden, maar we denken dat we het niveau van de sport wel kunnen verhogen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen