NEC zoekt naarstig naar linksback: "Hij lijkt 1 meter 20"

30 juli 2016, 10:47

Over minder dan een week begint NEC aan het eredivisieseizoen en de club heeft de selectie nog altijd niet op orde. Met name de linksbackpositie is onderbezet, erkent trainer Peter Hyballa. De kans bestaat dat de club uit Nijmegen proefspeler Fabian Gmeiner voor die positie gaat vastleggen.

Vrijdag deed de negentienjarige Oostenrijker twintig minuten mee tegen Real Sociedad. "Hij lijkt 1 meter 20, maar gaat goed de duels in", zegt Hyballa tegen Omroep Gelderland. "Hij traint nu één week hier mee. Ik vond het heel aardig wat hij gedaan heeft, ook op de trainingen. We moeten nadenken wat we gaan doen. Hij is een echte vleugelverdediger. Dat zie je echt, ook al speelde hij met zijn rechtervoet op links."

NEC heeft bovendien interesse Taiwo Awoniyi, een achttienjarige aanvaller van Liverpool. "Ja, die heeft afgelopen jaar bij FSV Frankfurt gespeeld in de Tweede Bundesliga. Hij heeft zijn opleiding gehad bij Liverpool. Hij is een Nigeriaanse jeugdinternational. Taiwo kan goed met de rug naar de goal spelen. Hij is sterk en snel, zo'n soort spits zoeken we wel. We denken over hem na, maar ook over andere spelers", besluit Hyballa.

Het eredivisieseizoen begint volgende week vrijdag voor NEC, met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen