Wijnaldum wil meedoen om titel én tien doelpunten

1 augustus 2016, 11:00

Liverpool wist zich in het verleden maar liefst achttien keer tot kampioen van Engeland te kronen, maar de laatste landstitel werd gegrepen in het seizoen 1989/1990. Toch denkt Georginio Wijnaldum, die deze zomer overgenomen werd van Newcastle United, dat The Reds zich kunnen mengen in de titelstrijd.

"Natuurlijk kunnen we serieus meedoen", zegt Wijnaldum in gesprek met de Liverpool Echo. "Als je voor een club als Liverpool speelt, dan moet je altijd voor de prijzen gaan. Je moet hier niet tevreden zijn met een achtste of een negende plaats. Het is een droom van mij om historie te schrijven met Liverpool en ik ga er alles aan doen om dat te kunnen doen. Als Leicester City kampioen kan worden, waarom zouden wij dat dan niet kunnen?", vraagt de oud-speler van Feyenoord en PSV zich hardop af. "Een team maakt een club kampioen, niet een aanwinst."

Wijnaldum is zeer ambitieus in de stad van de Beatles. "Ik denk dat een speler van mijn kwaliteit minimaal tien goals moet maken in een seizoen. Soms haal je er meer, soms minder. Afgelopen seizoen waren het er elf. Maar omdat ik zo veel kansen krijg, leg ik mezelf de druk op dat ik minimaal tien keer moet scoren. Dat heb ik bij Feyenoord, PSV en Newcastle ook gedaan. Het is een kwaliteit van mij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen