Argentijnse bond stelt Bauza aan als bondscoach

2 augustus 2016, 07:44

Edgardo Bauza is benoemd tot de nieuwe bondscoach van Argentinië. De 58-jarige oefenmeester neemt de taken over van Gerardo Martino, de oud-trainer van FC Barcelona die in juli zijn afscheid bij de voetbalfederatie van het Zuid-Amerikaanse land aankondigde. Op 1 september debuteert Bauze in de dug-out bij Argentinië, in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Uruguay.

Bauza is afkomstig van São Paulo, waar hij sinds het einde van 2015 werkzaam was. De voormalig centrumverdediger heeft aardig wat ervaring en stond eerder ook voor de groep bij Rosario Central, Vélez Sarsfield, Colón, Liga de Quito en San Lorenzo. Met het Ecuadoraanse Quito (2008) en het Argentijnse San Lorenzo (2014) wist hij de Copa Libertadoresop zijn naam te schrijven.

Bauze was niet de droomkandidaat van de Argentijnse bond, dat gesprekken voerde met meerdere kandidaten. Onder meer Diego Simeone, de veelgeprezen coach van Atlético Madrid, zou benaderd zijn. Ook de namen van Mauricio Pochettino, Jorge Sampaoli en Marcelo Bielsa passeerden de revue.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen