Strootman wil vertrouwen en steun terugbetalen op veld

2 augustus 2016, 11:19

Na jaren vol blessureleed is Kevin Strootman eindelijk weer een tijdje speelklaar. De Nederlandse middenvelder van AS Roma nadert volledige wedstrijdfitheid en kan daarom eindelijk met opluchting terugkijken op een duistere periode.

In maart 2014 raakte Kevin Strootman zwaar geblesseerd in de wedstrijd tegen Napoli. In januari 2015 keerde hij terug, maar sloeg het noodlot wederom toe in het duel met Fiorentina. De oud-speler van Sparta, FC Utrecht en PSV werd weer geopereerd en moest weer maanden herstellen, maar na zijn tweede comeback ging het weer mis. Door problemen met het kraakbeen moest hij na zeven optredens opnieuw onder het mes. Uiteindelijk zaten er toen 464 dagen tussen zijn basisplaatsen bij Roma.

Na lang alleen te hebben gewerkt, knokte Strootman zich via de beloften van Roma terug in februari. "Natuurlijk gaf het allemaal wel een raar gevoel. Het is anders dan elke week op het veld staan. Je bent natuurlijk een beetje nerveus en misschien zelfs wel een beetje angstig. Maar daar kan je niet aan denken als je op het veld staat en speelminuten maakt. Dan moet je gewoon aan het voetbal denken, anders raak je zo nodig een keer geblesseerd. Absolute focus is nodig", legt Strootman uit.

Ondanks zijn blessureleed bleef Strootman enorm gewaardeerd bij Roma. Nu hij terug is, wil hij het vertrouwen bij de club en de fans terugbetalen. "Ik voel me nu echt goed", glimlacht onze landgenoot. "Ik word veel gesteund door de club, de fans, mijn ploeggenoten en de medische staf. Ze hebben me goed geholpen, vooral de laatste keer. Nu is het aan mij om weer mijn oude niveau te halen en het vertrouwen terug te betalen op het veld."

Strootman is ondertussen onverminderd ambitieus gebleven. "Je moet als AS Roma zijnde altijd de ambitie hebben om voor de titel te spelen", zegt hij. "Toch moet je wel realistisch zijn. Juventus heeft met Miralem Pjanic, Gonzalo Higauín en Dani Alves weer goede versterkingen aangetrokken. Zij hebben de sterkste groep, maar we willen ze verslaan. We gaan ervoor vechten."

[photo,98073,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen