Van Praag presenteert programma voor verkiezing

2 augustus 2016, 15:29

Michael van Praag heeft dinsdag officieel zijn programma, 'Building Bridges', gepresenteerd in de jacht op het UEFA-voorzitterschap. De verkiezing vindt plaats op 14 september. KNVB-voorzitter Van Praag heeft concurrentie van de Sloveen Aleksander Ceferin en de Spanjaard Ángel Maria Villar.

"Voetbal is het grootste en beste bindmiddel van onze Europese samenlevingen. Een bindmiddel binnen de verschillende naties én een bindmiddel tussen die naties onderling. Voetbal is van ons samen, is van ons allemaal", schrijft Van Praag in zijn programma. "Een eensgezinde UEFA is een verzekering voor de toekomst van ons voetbal, hier op dit continent. Dat streven naar nieuw, verbindend leiderschap, is wat me in deze positie brengt. UEFA heeft een verbinder nodig. Iemand die bruggen kan bouwen tussen bonden, belangrijke stakeholders en verschillende culturen. Binnen onze voetbalwereld, maar ook met de wereld daarbuiten."

"En er is haast", vervolgt Van Praag. "Omdat we geen tijd meer kunnen verliezen is het van belang om nu iemand te kiezen met ervaring. Iemand die gelijk aan het werk kan. Iemand die een groot intern én extern netwerk heeft, ook in Brussel, iemand die 'knows what it takes'. Iemand die je het Europese voetbal in zijn handen kunt toevertrouwen."

Tot aan de verkiezingsdag is Van Praag onderweg om UEFA-leden te overtuigen van zijn standpunten en koers die hij de komende jaren met de Europese voetbalunie wil varen, meldt de KNVB.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen