De Graafschap treedt harder op tegen rellende fans

3 augustus 2016, 10:58

De Graafschap gaat dit seizoen strenger optreden tegen supporters die zich misdragen op De Vijverberg. "Na de gebeurtenissen na afloop van de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles liggen we helemaal onder een vergrootglas", meldt de club via de officiële kanalen. Na de uitschakeling door Go Ahead in de play-offs om promotie/degradatie, afgelopen voorjaar, vielen diverse fans van De Graafschap spelers van de tegenstander uit Deventer aan.

Iemand die het zonder toestemming van de club in zijn hoofd haalt het veld van De Vijverberg te betreden kan een stadionverbod van vijf jaar en een boete van 2.500 euro tegemoet zien. Daarnaast waarschuwt De Graafschap dat er straffen worden uitgedeeld voor het in het bezit hebben of afsteken van vuurwerk, het gooien van vuurwerk of voorwerpen op het veld, het zich langer dan nodig ophouden op de looppaden of trappen, het staan op de veldhekken & LED-boarding en het niet opvolgen van een bevel van veiligheidspersoneel of stewards. De straffen voor deze vergrijpen variëren van een stadionverbod van 9 maanden tot 2 jaar en 450 euro boete.

"We rekenen er op dat onze supporters zichzelf en elkaar het komend seizoen scherp houden en de club, net als in het afgelopen seizoen, op een positieve manier steunen. Bovenvermelde regels zijn er immers niet om onze supporters te pesten, maar om nog meer boetes en sancties vanuit de KNVB te voorkomen en de sfeer op de tribunes voor iedereen fantastisch te houden. We rekenen op weer een heel seizoen hartstochtelijke steun en sfeer vanuit onze fantastische achterban", aldus De Graafschap.

De Graafschap opent de Jupiler League komende vrijdag thuis tegen FC Eindhoven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen