Letschert naar Sassuolo: "Keuze gericht op Oranje"

3 augustus 2016, 12:21

Een bevestiging op de websites van beide clubs ontbreekt nog, maar de transfer van Timo Letschert naar Sassuolo is rond. De 23-jarige verdediger, die wordt overgenomen van FC Utrecht, tekende woensdag een contract voor vier jaar bij de nummer zes van het afgelopen Serie A-seizoen.

"Een fantastisch moment. Twee jaar geleden degradeerde ik met Roda, nu maak ik een transfer voor zoveel miljoen naar Italië", zegt Letschert vanuit Italië tegen Voetbal International. Hij had ook naar Duitsland of Griekenland gekund. "Er waren drie clubs concreet, maar bij Sassuolo had ik het beste gevoel. Ze zijn hier bezig met een project. Sassuolo is afgelopen seizoen al zesde geëindigd, boven AC Milan. Er staat een rijke eigenaar achter de club die deze lijn wil doortrekken."

"Ik heb met de trainer gesproken, met de president. Zij hebben me het gevoel gegeven dat hier mogelijkheden zijn om veel speelminuten te maken en door te groeien", vervolgt Letschert. "Dit is een club die talenten ontwikkelt en doorverkoopt. Voor Sassuolo ben ik best een grote investering, daaruit spreekt vertrouwen. De Italiaanse competitie is ideaal om je te ontwikkelen als verdediger. Dit is dan ook een keuze gericht op het Nederlands elftal. Ik heb al een keer bij de selectie gezeten, maar heb de ambitie om me definitief aan te sluiten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen