Manchester City legt ook supertalent uit Brazilië vast

3 augustus 2016, 17:25

Manchester City heeft opnieuw een slag geslagen op de transfermarkt. De Engelse topclub heeft de komst van Gabriel Jesus wereldkundig gemaakt. De 19-jarige aanvaller is afkomstig van Palmeiras en staat te boek als een van de grootste talenten van Zuid-Amerika. Met de transfer is naar verluidt ruim 32 miljoen euro gemoeid.

Gabriel Jesus werd in 2015 uitgeroepen tot Talent van het Jaar in de Braziliaanse Serie A en werd daarom in verband gebracht met veel Europese topclubs. Nu maakt hij dus de oversteek naar Europa, in het bijzonder naar Man City. Hij meldt zich wel pas in januari 2017 in Manchester, waar hij een contract tot medio 2021 heeft getekend. De Braziliaan zal eerst nog een half jaar bij Palmeiras blijven.

"Manchester City is een van de beste clubs ter wereld, waardoor ik hier erg blij mee ben", reageert Gabriel Jesus. "Er zitten hier veel talenten en die kunnen zich onder de fantastische manager Pep Guardiola heel goed ontwikkelen", aldus het grote talent. Man City-directeur Txiki Begiristain noemt hem 'een van de meest veelbelovende spelers in het voetbal'. "Hij speelt het spelletje op een spectaculaire wijze."

Gabriel Jesus komt op alle posities in de voorhoede uit de voeten en staat bekend als een zeer beweeglijke en explosieve speler, die erg sterk is in één-op-één situaties. Hij begon zijn carrière bij Associação Atlética Anhanguera en arriveerde in 2013 bij Palmeiras. Daar maakte hij 54 goals in 48 duels in de jeugd. Sinds zijn doorbraak in de hoofdmacht staat de teller op 26 goals en 67 wedstrijden.

De Braziliaan is de zesde zomeraanwinst van Man City, dat eerder al Leroy Sané, Ilkay Gündogan, Nolito, Oleksandr Zinchenko en Aaron Mooy vastlegde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen