Martínez volgt Wilmots op als bondscoach van België

3 augustus 2016, 22:20

De voetbalbond van België heeft een verrassende opvolger gevonden voor de ontslagen Marc Wilmots. De Rode Duivels worden naar het WK 2018 in Rusland begeleid door Roberto Martínez, die men vooral zal kennen vanwege zijn tijd bij Everton.

De 43-jarige Martínez was vroeger als defensieve middenvelder actief bij Real Zaragoza, Balaguer, Wigan Athletic, Motherwell, Walsall, Swansea City en Chester City en begon zijn trainerscarrière in 2007 bij Swansea City. Na twee jaar verkaste hij naar Wigan Athletic, waar hij vier seizoenen lang voor de groep stond. Hij dwong een overstap naar Everton af en was drie jaar lang werkzaam op Goodison Park. De Spanjaard leverde prima werk bij The Toffees, maar werd op 12 mei ontslagen wegens de teleurstellende resultaten in het afgelopen seizoen.

Martínez krijgt de taak om de hoge verwachtingen rond de Belgische ploeg richting en op het WK 2018 wél waar te maken. Dat lukte op het afgelopen EK in Frankrijk niet. In de kwartfinale werden onze zuiderburen verrassen uitgeschakeld door Wales, wat Wilmots zijn baan kostte.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen