Martinez: "België heeft fantastische spelers, maar is geen team"

Ger
4 augustus 2016, 14:26

Roberto Martinez is officieel voorgesteld als bondscoach van België. De 43-jarige Spanjaard neemt bij de Rode Duivels de taken over van Marc Wilmots, die werd ontslagen na de tegenvallende prestaties op het EK in Frankrijk. Martinez wil bij onze zuiderburen de winnaarsmentaliteit verbeteren.

"Ik heb natuurlijk al vaker gewerkt met Belgische spelers, en ik was al langer geïntrigeerd door het Belgische voetbal. België is natuurlijk een van de topteams in Europa. Ik zag veel respect van de tegenstanders op het EK, maar er leek veel druk te liggen op het team. Of er fouten zijn gemaakt op het EK in Frankrijk? Heb je twee uurtjes?", lacht Martinez tijdens zijn eerste persconferentie als keuzeheer van de Belgen. "Vooral aan de winnaarsmentaliteit moet nog gewerkt worden. België zal vaak favoriet zijn en het moeilijkste in het moderne voetbal is winnen als dat ook van je verwacht wordt. België heeft veel fantastische spelers, maar dat maakt nog geen team."

"Ik zal hard met deze selectie aan de slag gaan en beloof totale toewijding. Ik zal deze job aanpakken zoals een clubtrainer het zou doen", aldus Martinez, die met zijn gezin naar Brussel gaat verhuizen. "We moeten met elkaar de verwachtingen van een gouden generatie leren dragen. Je ziet vaker dat als een ploeg een grote trofee pakt, vervolgens doorstoomt omdat het weet hoe het dan moet. Maar wij hebben nog geen WK of EK gewonnen. Mijn aanstelling is een verse start, voor elke speler. Mijn stijl is duidelijk: altijd aan de bal zijn, controle hebben en aanvallend spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen