FIFA-baas Infantino gaat vrijuit na omstreden acties

5 augustus 2016, 13:47

Gianni Infantino heeft niet in strijd met de ethische code gehandeld, zo oordeelt de etische commissie van de FIFA. De voorzitter van de wereldvoetbalbond raakte in opspraak doordat hij ontevreden was over zijn salaris, omstreden declaraties had ingeleverd en opdroeg opnames van een vergadering te wissen.

Infantino biechtte in een geluidsfragment op dat 'zijn voorganger (Sep Blatter, red.) 3,6 miljoen euro kreeg in zijn laatste jaar en dat Infantino nog niet de helft zou krijgen'. Naast de ontevredenheid over zijn salaris raakte Infantino in opspraak omdat hij had verzocht de geluidsopnames van zijn eerste vergadering als voorzitter van de FIFA te laten wissen. Tot slot maakte Infantino veel reizen in zijn beginperiode als voorzitter, waarvan hij de kosten declareerde bij zijn werkgever.

Naar aanleiding van die gebeurtenissen stelde de FIFA een onderzoek in, onder leiding van de ethische commissie. Na analyse van de bewijsstukken, gesprekken met Infantino en collega's van Infantino heeft de FIFA besloten om de FIFA-baas geen sancties op te leggen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen