Vd Brom ziet EL-voordeel en is benieuwd naar Friezen

5 augustus 2016, 15:29

Voor de camera van het officiële videokanaal van AZ ging John van den Brom vrijdagmiddag in op de Europa League-loting, waarbij de Alkmaarders aan Vojvodina gekoppeld werden, en de Eredivisie-opener tegen sc Heerenveen (thuis).

"De naam van de club zegt natuurlijk zeker iets", zegt Van den Brom over Vojvodina, dat als tegenstander uit de koker kwam bij de loting voor de laatste voorronde van de Europa League. "Je kunt tegenwoordig heel snel informatie vergaren. Dat hebben we ook al gedaan. Ze hebben donderdag nog met 0-2 van Dinamo Minsk gewonnen. Het is een goede ploeg, die ook uitwedstrijden kan winnen in Europa", aldus Van den Brom.

Vojvodina werd vorig seizoen vijfde in de Servische competitie en wist dit jaar ten koste van Bokelj, Connah's Quay en Dinamo Minsk door te stomen naar de vierde en laatste voorronde van de Europa League. "En ze zijn ook al weer in de competitie begonnen. We willen graag tegen hun de poulefase halen. Om dat te realiseren, moeten we vooral naar onszelf blijven kijken", denkt Van den Brom. "Het is een voordeel dat we eerst uit moeten. Als je zou mogen kiezen, dan kies je dat."

Toch ligt de focus nog niet op Vojvodina. "Iedereen heeft het over de loting, maar we zijn eerst nog bezig met de wedstrijd tegen Heerenveen. Daar hebben we juist weer het voordeel dat we thuis spelen. We kunnen ons voor het eigen publiek mooi tonen in het stadion. Het vertrouwen is er, we hebben geen blessures en ik schat in dat we voor de winst kunnen gaan spelen. Ik ben benieuwd hoe Heerenveen voor de dag zal komen, omdat ze een nieuwe trainer (Jurgen Streppel, red.) hebben", besluit Van den Brom.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen