Ten Hag: "Vele stappen verder dan een jaar geleden"

5 augustus 2016, 18:20

FC Utrecht-coach Erik ten Hag stelt dat zijn elftal 'vele stappen verder' is dan een jaar geleden. De club uit de Domstad eindigde afgelopen seizoen als vijfde in de Eredivisie. Deze jaargang trapt het komende zaterdag af met een thuiswedstrijd tegen landskampioen PSV.

"Op alle facetten - team, tactisch, mentaal, technisch en fysiek - hebben we heel veel winst behaald. We zijn vele stappen verder dan een jaar geleden. Nu moet het in elkaar vallen", zegt Ten Hag op de officiële website van FC Utrecht. "Een goede start is daarbij prettig. Vorig seizoen hebben we een topprestatie neergezet. Nu beginnen we weer op nul. De lat ligt hoog, wij als staf willen die alleen maar hoger leggen. Hoe dat uitpakt? Dat zien we in mei, volgend jaar."

FC Utrecht heeft deze zomer weinig aankopen gedaan. "De selectie is wat minder breed dan vorig seizoen. Dat heeft te maken met enerzijds het feit dat de club ervoor kiest een financieel solide beleid te voeren en anderzijds met het feit dat de jeugd hier een kans geboden wordt. Aan ons, als technisch kader, de taak om de spelers individueel en het team als geheel te ontwikkelen. We hebben een competitieve ploeg", aldus Ten Hag.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen