Sparta ontvangt Ajax: "Geweldig om zo te openen"

6 augustus 2016, 09:50

Na jarenlang in de Jupiler League te hebben gespeeld is Sparta dit seizoen weer terug op het hoogste niveau in Nederland. De club uit Rotterdam begint zondag op een prachtige manier aan het eredivisieseizoen, namelijk met een thuiswedstrijd tegen Ajax. Trainer Alex Pastoor verwacht een energiek Sparta tegen de Amsterdammers.

"Voor onze achterban is Ajax een geweldige tegenstander om het seizoen mee te openen. Al maakt het mij als trainer weinig uit wie we treffen. We krijgen ze uiteindelijk toch allemaal", zegt Pastoor nuchter tegen VI. Hij stelt dat Sparta er klaar voor is. "Het gros van de selectie was fysiek al vroeg goed op orde. Dat is het voordeel van het aanblijven van het groot deel van de basisploeg van afgelopen seizoen."

De coach zegt dat Sparta zich niet gaat ingraven tegen Ajax. "Ik houd van voetbal waar energie in zit. Ik zie liever de bal in de zestien van de tegenstander dan in de zestien van ons. En zo proberen we altijd te voetballen. Ook tegen Ajax, Feyenoord en PSV. Al zal het tegen dat type ploegen lastiger zijn dan tegen de wat mindere tegenstanders", aldus Pastoor, die niet weet of Sparta voordeel heeft van de wedstrijd die Ajax deze week tegen PAOK Saloniki speelde. "Zoiets kun je altijd pas achteraf beoordelen. Ik ben in elk geval blij dat Ajax gewonnen heeft tegen PAOK. Dat is goed voor het Nederlandse voetbal."

Overigens kan Pastoor zondagmiddag geen beroep doen op spitsen Thomas Verhaar en Roland Bergkamp. Beide aanvallers kampen met blessureleed, al is de verwachting dat Verhaar niet lang uit de roulatie zal liggen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen