Vreman laat zoon (18) debuteren: "Hij wenste me succes"

6 augustus 2016, 12:40

Voor de familie Vreman was de 4-1 zege van De Graafschap op FC Eindhoven van vrijdagavond wel heel speciaal. Niet alleen begon coach Jan met een zege aan het nieuwe Jupiler League-seizoen, ook mocht de achttienjarige Jurre Vreman als invaller zijn profdebuut maken. De jonge verdediger werd door zijn vader in de slotfase van het duel ingebracht.

Stiekem hoopte het talent al op speelminuten tegen Eindhoven. "Ik had er wel rekening mee gehouden dat Jan Lammers niet meteen negentig minuten kon maken, omdat het zijn eerste wedstrijd is na een blessure. Toen het eenmaal zover was, kwam het toch onverwacht", zei hij na afloop tegen Omroep Gelderland.

Vader Jan Vreman blijft nuchter onder het debuut van zijn zoon. "Lammers gaf op een gegeven moment aan dat hij niet meer verder kon, dus bracht ik Jurre erin. Het was dus niet dat ik hem per se wilde laten debuteren, maar het was noodzakelijk op dat moment. Jurre weet dat de bezetting achterin dun is, dus dat de kans bestond dat hij erin moest komen. Toen Jurre erin kwam, gaf ik meteen aan wat hij moest doen. Iets anders kwam in die tien minuten niet in mij op. Ik denk wel dat we deze wedstrijd met de rest van de familie nog lang zullen nabespreken."

"Ik had eigenlijk wel verwacht dat ik heel zenuwachtig zou zijn, maar toen ik inviel moest ik snel schakelen en dacht ik daar niet meer aan", zegt Jurre Vreman. "Of mijn vader nog iets tegen me zei? Ja, succes. Ik weet dat er een bepaalde druk op staat, omdat hij mijn vader is. Maar daar kan ik prima mee omgaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen