De Boer leidt dinsdag al de training bij Internazionale

9 augustus 2016, 09:19   Bijgewerkt: 9 augustus 2016, 09:29

Frank de Boer staat vandaag (dinsdag) al op het trainingsveld bij zijn nieuwe club Internazionale. Ook zet hij vandaag zijn handtekening onder een contract met de Italiaanse club. De voormalig trainer van Ajax geeft aan dat de keuze voor Inter geen moeilijke was.

"Geloof me of niet, maar het was écht de bedoeling om een sabbatical te nemen. Mijn plan was om me als coach verder te ontwikkelen door bij grote clubs een kijkje in de keuken te nemen. Maar soms lopen dingen anders dan je plant, want als Inter voorbijkomt, zeg je geen 'nee'", aldus De Boer in gesprek met De Telegraaf. "Ik hoefde geen seconde na te denken. Het hele plaatje klopte gewoon."

De Boer vervolgt. "Het past, Internazionale is een club met een rijke historie, die zes jaar geleden nog de Champions League won. De leiding heeft de ambitie om weer in die Champions League te spelen, is hongerig. En dat sluit aan bij mijn ambitie. Ik denk dat ik met mijn voetbalvisie, doorselecteren en jeugd in te passen een herkenbaar spelend elftal kan neerzetten. Daar zie ik een mooie uitdaging in."

Kort nadat Internazionale met 6-1 een pak slaag kreeg in een oefenduel met Tottenham Hotspur, nam de club al contact op met De Boer. "Daarna heb ik informeel met adviseurs van de Chinese Suning Group, de eigenaars van Inter, gesproken. En vervolgens kwam alles in een stroomversnelling, waarbij ik heb aangegeven dat ik pas wilde onderhandelen als alles netjes was afgehandeld met Roberto Mancini. Pas nadat hij akkoord was met de club over de voorwaarden van zijn vertrek, zijn we over mijn contract gaan praten."

De Boer stond vijfenhalfjaar aan het roer bij Ajax en kent het grootste gedeelte van de huidige spelersgroep van de Amsterdammers dus goed. "Maar ik heb geen spelers van Ajax op het oog. Het is nu zaak de selectie snel door te lichten en dan te kijken waar Internazionale behoefte heeft. Dat moet snel, want over nog geen twee weken begint de competitie al. Dan spelen we uit bij Chievo Verona."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen