De Boer op persconferentie: "Druk is er altijd, dat is normaal"

9 augustus 2016, 14:45

Frank de Boer woonde zojuist zijn allereerste persconferentie bij als trainer van Internazionale. In het Engels antwoordde hij op vragen uit de zaal en liet hij doorschemeren welke plannen hij met de Italiaanse club heeft.

"Allereerst wil ik Internazionale bedanken voor deze kans. We spreken allemaal dezelfde taal: we willen winnen. Ik hoop dat ik ons zo snel mogelijk op het juiste pad kan krijgen, maar het moge duidelijk zijn dat dat niet gemakkelijk wordt. De Serie A is een goede en uitdagende competitie."

Een Italiaanse journalist vroeg De Boer naar zijn titelaspiraties. "Niets is onmogelijk. Maar Juventus heeft een geweldige serie neergezet met zes landstitels op rij. Dat er druk is, dat is compleet normaal. Die was er ook bij FC Barcelona en Ajax. We zullen ons best doen om het uiterste uit onszelf te halen."

De Boer kreeg ook vragen over het systeem waarin hij Inter wil laten spelen. "In Nederland spelen veel teams 4:3:3 en dat deed ik met Ajax ook, maar daar hadden we dan ook veel jonge spelers, aan wie het houvast gaf. Het wil dus niet automatisch zeggen dat ik ook zo wil gaan spelen met Internazionale."

Mauro Icardi werd de laatste tijd veelvuldig in verband gebracht met een vertrek bij Inter, maar De Boer legt zich daar niet zomaar bij neer. "Icardi is een erg belangrijke speler voor ons en ik hoop dat hij bij ons blijft. Van vermeende problemen tussen hem en de club weet ik niets."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen