Ramos en Carvajal helpen Real aan Europese Supercup

9 augustus 2016, 23:32   Bijgewerkt: 10 augustus 2016, 00:04

Net als twee jaar geleden heeft Real Madrid ten koste van Sevilla FC de Europese Supercup gewonnen. De Champions League-houder leek dinsdag het duel in het Noorse Trondheim met 2-1 te gaan verliezen, maar Sergio Ramos zorgde met een goal in de extra tijd voor een verlenging. Daarin maakte Dani Carvajal vlak voor tijd de beslissende goal voor Real: 3-2.

In 2014 was Real Madrid Sevilla met 2-0 de baas in de strijd om de Europese Supercup. De grote man was toen Cristiano Ronaldo met twee goals, maar de Portugese vedette was ditmaal afwezig. De aanvaller had nog te veel last van de knieblessure die hij een maand geleden opliep in de door zijn land Portugal gewonnen EK-finale tegen Frankrijk.

Zoals het tweede deel van zijn achternaam al doet vermoeden is Marco Asensio een halve Nederlander, als zoon van een Spaanse vader en een Nederlandse moeder. Bondscoach Danny Blind polste hem in het verleden als eens voor Oranje, maar de aanvaller heeft reeds gekozen voor Spanje. Tegen Sevilla speelde hij een belangrijke rol: Marco Asensio scoorde in de 21ste minuut met een prachtig afstandsschot en was daarmee verantwoordelijk voor de 1-0 voor Real Madrid.

In de slotfase zette Real Madrid nog wel aan, maar de Europese Supercup leek voor de tweede keer in de geschiedenis (na 2006) mee te gaan naar Sevilla. Er was echter buiten Sergio Ramos gerekend. De verdediger maakte in de extra tijd het veroorzaken van de penalty goed met een rake kopbal. Daarmee zorgde hij, net als in de Champions League-finale van 2014 tegen Atlético Madrid, op het nippertje voor een verlenging voor Real Madrid.

Sevilla kwam al na drie minuten in de verlenging met tien man te staan omdat Timothée Kolodziejczak zijn tweede gele kaart incasseerde. Met een man minder was het vooral overleven voor de Europa League-houder tot de strafschoppenreeks. Dat leek te gaan lukken door een aantal goede reddingen van keeper Sergio Rico en een afgekeurde treffer van Ramos, maar in de voorlaatste minuut ging het toch mis. Dani Carvajal kreeg alle gelegenheid om door de Sevilla-defensie te wandelen en legde de eindscore vervolgens vast op 3-2 in het voordeel van Real Madrid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen