Rust bij Feyenoord: "Belangrijker voor club dan voor mij"

11 augustus 2016, 08:17   Bijgewerkt: 11 augustus 2016, 12:28

In voorgaande jaren kende Feyenoord vaak een stroeve start van het seizoen, omdat de selectie van de Rotterdamse club in vroeg stadium vaak nog niet op peil was. Deze zomer had de nummer drie van het afgelopen seizoen echter snel de zaakjes op orde. Toeval of niet; in de eerste wedstrijd van de Eredivisie werd er meteen met 0-5 bij FC Groningen gewonnen. De kritiek op technisch directeur is vooralsnog even weggeëbd.

Feyenoord wist belangrijke krachten als Tonny Vilhena, Karim El Ahmadi Dirk Kuyt, Eljero Elia en Kenneth Vermeer langer aan zich te binden en haalde met Nicolai Jørgensen, Steven Berghuis en Brad Jones prima aanwinsten in huis. "Het is een stuk rustiger dan vorig jaar, al is het nog geen 1 september", laat Van Geel optekenen door het Algemeen Dagblad. Daarmee doelt hij natuurlijk op het sluiten van de transfermarkt.

Het verschil met vorige jaren lijkt groot te zijn. "Zie het als een combinatie van factoren", reageert Van Geel. "Het samenstellen van een selectie is een doorlopend proces, waarbij de omstandigheden voortdurend kunnen veranderen. Soms vallen de dingen allemaal goed, soms is het complexer, en niemand is onfeilbaar. Maar ik heb mijn werk altijd naar eer en geweten gedaan", aldus de 'td' van Feyenoord.

Van Geel legt de focus wel liever bij de club, in plaats van bij zichzelf. Ook al is het voor hem fijn dat de kritiek – ook vanuit de raad van commissarissen – wat afgenomen is. "Dat het nu rustig is, is bovenal belangrijk voor de club Feyenoord. Minder voor mij. Het is nu eenmaal zo: in de top van het voetbal krijg je altijd te maken met kritiek. En hoe groter de club, des te meer krijg je daarmee te maken. Het hoort erbij. Iedereen binnen en rond een club als Feyenoord heeft een mening, dus er zal altijd een groep mensen zijn die het niet met je eens is. Ik zie dat gewoon als 'part of the job'. Natuurlijk is kritiek niet altijd leuk, maar geloof me: na 22 jaar weet ik echt wel hoe het voetbal werkt. Je moet er mee om kunnen gaan - en dat kan ik, zo onderhand", besluit Van Geel in het AD-interview.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen