Blind: "Het was een mindere zomer, dat is duidelijk"

11 augustus 2016, 11:51

Nu de bal weer rolt in de Eredivisie, houdt Danny Blind de verrichtingen van alle (potentiële) internationals weer nauwlettend in de gaten. Op 26 augustus presenteert de bondscoach van het Nederlands elftal de 23-koppige selectie, die zich gaat storten op de oefeninterland tegen Griekenland (1 september) en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden (6 september). Blind hoopt dat er, na een duistere periode, weer betere tijden aankomen.

De weg naar het WK 2018 in Rusland moet vanaf september ingezet worden door Oranje. Blind is getergd, zo zegt hij voor de camera van Ons Oranje. "Het is een mindere zomer geweest, dat is duidelijk. We hunkeren allemaal naar die eerste wedstrijden", aldus de bondscoach. "Eerst tegen Griekenland, maar vooral die belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen Zweden. Een cruciaal duel in onze groep. Daar is alles op afgestemd vanaf vandaag", stelt Blind.

Voor Blind en zijn staf is het in deze periode zaak om veel spelers aan het werk te zien. "We hebben het weer opgepakt, op het moment dat de bal weer officieel ging rollen. Dat was vorige week, met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Daar zijn we heen geweest en daarvoor hebben we ook al verschillende oefenwedstrijden teruggekeken of bekeken. Er is namelijk al een aantal interessante wedstrijden gespeeld. Het volgen blijven we doen, natuurlijk ook in de buitenlandse competities. We zijn afgelopen weekend bij alle eredivisiewedstrijden van de topclubs geweest en bij de wedstrijden waarvan we vinden dat daar potentiële internationals in actie kwamen", aldus Blind.

In het weekend kijken Blind en co naar de wedstrijden, op dinsdag komt de staf bij elkaar om de kandidaten voor de selectie te bespreken. "Dan komen de spelers aan bod die op de bekende lijstjes staan. Daar rolt dan uiteindelijk een 23-koppige selectie uit op 26 augustus. Dan gaat het ook weer echt  beginnen voor het Nederlands elftal."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen