"Kans dat ET komt groter dan dat Leicester titel pakt"

11 augustus 2016, 20:29

Voor het afgelopen seizoen werd Leicester City door kenners eerder gezien als kandidaat voor degradatie dan voor een plek in het linkerrijtje van de Premier League, laat staan als titelkandidaat. Toch hielden The Foxes stand onder de druk van de rijke concurrentie en gingen ze met het kampioenschap aan de haal. Manager Claudio Ranieri, verantwoordelijk voor het succes, acht de kans heel klein dat Leicester City de stunt in de nieuwe voetbaljaargang herhaalt.

"Ik denk dat de kans dat ET naar het Piccadilly Circus komt groter is dan dat wij opnieuw kampioen worden", grapte Ranieri donderdag op een persconferentie, toen hem werd gevraagd naar de titelkansen van Leicester City. De Italiaanse oefenmeester is bescheiden in zijn verwachtingen voor het nieuwe seizoen. "Het is ons doel om te bouwen aan een goede ploeg en we hopen ons zo snel mogelijk te verzekeren van handhaving. Alles wat we meer bereiken, is bonus. De komende jaargang wordt sowieso lastiger dan het afgelopen voetbaljaar."

Wie voor het vorige seizoen had voorspeld dat Leicester City kampioen zou worden, kreeg van bookmakers vijfduizend keer zijn inzet terug. "Ik denk dat de quotering nu 6000:1 zal zijn", aldus Ranieri. Hij verwacht een spannende strijd om de Premier League-titel. "Ik denk dat er dit seizoen vijf of zes teams zijn die kampioen kunnen worden. Het gaat een mooi gevecht worden."

Leicester City opent de Premier League zaterdag met een uitwedstrijd tegen Hull City.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen