Vd Brom probeert dingen uit: "We hebben opties"

12 augustus 2016, 17:58

Fred Friday en Mattias Johansson stonden vrijdag op de training bij AZ in de basis, maar dat zegt volgens coach John van den Brom niets. De Alkmaarders gaan zondag, in de tweede speelronde van de Eredivisie, op visite bij PSV.

"Ik wilde wat andere dingen zien. Woensdag stond Wout Weghorst tijdens de training in de spits en ook op het middenveld heb ik het een en ander geprobeerd. Ik weet nog niet wie gaan spelen. Het goede is: we hebben de opties, want we zijn fit", zegt Van den Brom op de officiële website van AZ.

AZ begon vorige week met een 2-2 gelijkspel tegen SC Heerenveen aan de Eredivisie, PSV won met 2-1 bij FC Utrecht. "De eerste helft vond ik PSV matig spelen", vervolgt Van den Brom. "Na rust hebben ze de boel rechtgetrokken en gewonnen. Dat hebben ze prima gedaan. PSV heeft veel spelers met individuele kwaliteiten die vanuit het niets een wedstrijd kunnen beslissen. Maar dat hebben wij ook. Daarom wordt het een mooie pot."

Van den Brom is niet blij met het feit dat PSV - AZ pas op zondag, 16.45 uur wordt gespeeld. Dit in verband met het eerste duel met FK Vojvodina in de laatste voorronde van de Europa League. "Als we op zaterdag gespeeld zouden hebben, hadden we een dag meer gehad om ons op de Europa League-wedstrijd in Servië voor te bereiden. Het is namelijk in het belang van het gehele Nederlandse voetbal dat we daar goed presteren. Dat is dus onhandig gekozen. Bij Anderlecht kregen we een keer vrijstelling toen we een belangrijke Europese wedstrijd moesten spelen", besluit hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen