Van Bronckhorst: "PSV en Ajax hebben het makkelijker"

13 augustus 2016, 09:37

Giovanni van Bronckhorst begon het seizoen met Feyenoord geweldig door FC Groningen in de Euroborg met 5-0 opzij te zetten. De selectie van de Rotterdammers lijkt in balans, al is het als Nederlandse club spannend totdat de transferperiode voorbij is, zo weet ook Van Bronckhorst.

"Het lastige is dat wij als Nederlandse clubs niet meer kunnen concurreren met de clubs uit de grote voetballanden. Niet in geld en niet qua competitie", zegt Van Bronckhorst in gesprek met De Telegraaf. De trainer laat voorzichtig doorschemeren dat er interesse is in een paar speler van Feyenoord.

Niet alleen in vergelijking met het buitenland, maar ook in vergelijking met PSV en Ajax heeft Feyenoord het nog altijd lastig op de transfermarkt. Van Bronckhorst: "Peter Bosz en Phillip Cocu weten exact wat hun elftal nog nodig heeft. Ze zijn kennelijk nog niet klaar, willen nog spelers hebben en dat is in hun ogen niet voor niks… Of het voor hen makkelijker dan voor Feyenoord is om te shoppen? Ja, zij hebben nog steeds meer te besteden dan Feyenoord."

Van Bronckhorst richt zich voornamelijk op he niveau van zijn ploeg. Als dat hoog is 'dan gaan wij automatisch de concurrentie aan met Ajax en PSV', weet Van Bronckhorst. "Ik moet ervoor zorgen dat wij elke week een hoog niveau halen zoals in en tegen Groningen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen